Friday, October 10, 2008

Istana Udara MAS









Salam Jumaat semua.

Tadi teman membelek majalah "Anjung Seri" sambil menunggu giliran ke kaunter.Teman bank in duit raya anak2 dan isteri. Teman nsk berjinak2 ngan Anjung Seri coz nak cari idea nak design interior rumah Setia Alam.Al maklum la, baru dapat kunci rumah baru, he.

Apabila teman turn to page 34, teman nampak gambar2 kat atas (gambar hiasan). malah lebih cantik dari itu di ruang dalaman pesawat MASTAR. MASTAR ni milik MAS, harga dia tidak dinyatakan pulak. Kepada individu atau syarikat yg berminat, sewanya RM27,000 sejam. (tu pada 2000) Almarhum Yang Di Pertuan Agong Tuanku Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah sempat menaiki jet ni ke Sukan Olympic Sydney 2000.Ini semua adalah idea Tan Sri Tajuddin Ramli, mantan Pengerusi MAS
Teman takjub la. Ada duit semua jalankan?Teman harap cukup la sebuah je pesawat tu. Teman risau takut2 tidak di pakai dan di maintain. Membazir dan Bahaya. Teman tak nak jadi saudara Syaitan. Teman tak nak letak diri di dalam situasi yg bahaya dan boleh membinasakan teman sekeluarga. Wal 'iyazu billahi min zalik.Amin.

10 comments:

Rentap Iban said...

takpelah...Kita lagi best sheikh..Ada istana rumahtangga..yang mana pramugarinyer wife kiter sendiri..seronokkan..

JALAN REBUNG said...

salam org teluk anson ...

teman rasa tu edisi lama la ...kapal tu mengikut kata kawan teman kat mas dah tak wujug lagi ...semenjak TJ dah takdak.

laksamana sunan said...

salam ustz izwan...rase takjub pon ada...tp membazir namanye...bak kata org tua2 idup biar berpada2...jgn bazir nanti kawan dgn syaitan...
papepon tahniah untuk ustz iazwan...dah dapat kunci umah...dah dapat umah baru...kalau2 buat kenduri ajak2lah saya ni...he he he...
nak bg cadangan...buat dekorasi ala2 melayu moden...ok tak? tak pon mintak pndapat eric leong...tak pon ifah library or gee acad boleh bagi pendapat how to design umah ustaz....
salam....

Kak Yong said...

Salam alik ustaz..hehehe...1st time nk mkomen nih...mmg comei ar kapal tu, tp lg comei klu duit nk sewa kapal tu disedekah kat yg memerlukn...lg afdhal tuh...klu sakan nk naik kapal terbang pun, bleh jer naik AirAsia 'Everyone Can Fly" hehehe...

Kak Yong said...

*alaik ---> typing error lak...

Ustaz, jemput ziarah blog sy, http://catatan-daie.blogspot.com

Apai said...

Salam Ustaz Izwan...
Lama teman tak dengo cerita mike sejak kita balik sama-sama dari PAC kat Kemaman. Jemput-jemput la jenguk blog teman jika berkesempatan - http://abihayyan.blogspot.com

abumuadz said...

Itulah hebatnya 'harta' yg diamanahkan Allah di atas muka bumi ini...

Kekadang harta yang ada disekeliling kita tak leh dijual beli..Tertarik pada komen syeikh izwan."ada duit semua jadi'..

Komen: Memang ada duit semua jadi, tapi semua jadi andainya susulan itu menjadi, insan pula menjaga diri, nilai hidup pada pekerti, buat hidup di kemudian hari..tapi HATI-HATI:)

Faham tak?Hanya yang berkenaan memahaminya:)tak gitu syeikh izwan?

Diri saya said...

salam tuan blog
wahh sonok teman baca kisah org Teluk anson ni.
mike sekolah mana dulu?

saibidina said...

salam ex school mate..

kebetulan i pon ada pi TH dan terbaca anjung seri yg sama. Bythe way..bila officially masuk umah baru?/House warming jgn lupa ajak ek..sejak i meninggalkan IIC...kwan2 IIc pon dah tak bape kontek dgn i

Apai said...

Salam, Aku berbesar hati ingin menganugerahkan ko 'award', sila lawat blog aku untuk amik 'award' tersebut. Terima kasih.